RETKEILY

FACEBOOK_turk.png

 

Retkipaikkahanke

Hankkeen tavoitteena on aikaansaada Isojärvelle kaikille avoin retkipaikkaverkosto, joka palvelee niin järven loma-asukkaita kuin järvellä vierailevia veneilijöitä ja melojia. Retkipaikat toimivat myös vesilläliikkujien suojasatamina.

Hanke toteutetaan Isojärvi-Seura ry:n, Isojärven järvipelastusyhdistys ry:n, Pomarkun VPK ry:n, Pomarkun kunnan ja Siikaisten kunnan sekä paikallisten maanomistajien yhteistyönä Isojärvi-Seura ry:n toimiessa hankkeen toimeenpanijana ja sopijaosapuolena maanomistajiin päin.

Jo tälläkin hetkellä on eräissä asumattomissa saarissa tehtyjä nuotiopaikkoja, penkkejä ja tasoitettuja telttapaikkoja. Kyseiset toimenpiteet on kuitenkin tehty epävirallisesti ja ilman maanomistajien lupaa. Tarkoituksena on tehdä sopimus maanomistajien kanssa siitä, että kyseisiä alueita voidaan käyttää retkeilyyn. Tämän jälkeen kohteet raivataan ja siistitään sekä varustetaan paikkaan sopivilla varusteilla luontoa ja maisemaa kunnioittaen. Kaikki toimenpiteet tehdään talkootyönä.

Retkipaikan perusvarustuksena tulevat olemaan esimerkiksi opastaulu, nuotiopaikka ja tasoitettu telttapohja. Lisäksi retkipaikassa voi olla penkkejä ja pöytä, veneiden kiinnityspisteitä ja nuotiopuukatos.

 KARTTA.png

Ryhdin uimaranta

Ryhti sijaitsee vähäselän lounaisrannalla kohdassa lat 61°42.593' lon21°56.961' ja sen omistaa Pomarkun kunta. Uimaranta on varustettu pukusuojilla, kuivakäymälällä ja nuotiopaikalla. Uimarannassa on hiekkapohja ja ranta on loiva ja normaaliveden aikaan matala. Rantautuminen tapahtuu kohtisuoraan vähäselän venereitiltä.  

ryhdin-uimaranta.png

Kerimannin ranta

Kerimanni sijaitsee vähäselän suulla, sen koillisrannalla kohdassa lat 61°43.701' lon21°54.175' ja sen omistaa Pomarkun kunta. Uimaranta on varustettu pukuhuoneilla ja kuivakäymälällä. Pyöröhirsisessä grillikatoksessa voi grillailla huonollakin ilmalla ja vieressä on myös puukatos. Rannassa on veneenlaskupaikka sekä venevalkama. Rantautuminen tapahtuu vähäselän venereitiltä. Reitti satamaan on viitoitettu.